Μια ακόμη σπουδαία νίκη για την ομάδα μας και μπορούμε να πούμε με μεγαλύτερη σιγουριά πλέον, πως είμαστε η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος!

Έχοντας κερδίσει τους τρεις από τους τρεις από τους τέσσερις ισχυρούς του ομίλου μας, αποδείξαμε πως μπορούμε για το καλύτερο αλλά και -μην ξεχνάμε- για το χειρότερο, καθώς προερχόμαστε από την ήττα στο Κιλκίς, όπου στο πρώτο ημίχρονο βάλαμε τους μισούς πόντους σε σχέση με σήμερα!

Κόντρα στον Αλμυρό, μια ομάδα με μεγάλη δυναμική και εμπειρότατους παίκτες, αντιπαρατάξαμε δύναμη και πάθος, με αποτέλεσμα στο τέλος να πανηγυρίσουμε μια σπουδαία νίκη, την 11η φετινή.

Πριν την έναρξη της αναμέτρησης, προηγήθηκε ένα μίνι τελετουργικό και πολλές φωτογραφίες με τους φίλους μας από τη «Μέριμνα Ατόμων με Αυτισμό-Κδαπ αμεΑ «ΜΑμΑ», οι οποίοι το χάρηκαν με την ψυχή τους, ενώ στο τέλος εξαιρετική ήταν η πρωτοβουλία του προπονητή και των παικτών μας να τους συμπεριλάβουν στο «ζντο» των θριαμβευτών!

Στο αγωνιστικό σκέλος, η ομάδα μας ήταν μπροστά στο σκορ, στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης.

Στο εξαιρετικό πρώτο δεκάλεπτο, διάστημα στο οποίο υποχρεώσαμε τον Αλμυρό (τη δεύτερη καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος) σε 11 πόντους, βάλαμε τις βάσεις για τη σημερινή επικράτηση.

Αν και οι αντίπαλοι ισορρόπησαν στο δεύτερο δεκάλεπτο και «ροκάνισαν» τη διαφορά, καταφέραμε να επιστρέψουμε στα δεδομένα (αμυντικά και επιθετικά) του πρώτου, διαμορφώνοντας μια δυναμική ενόψει της τελικής ευθείας.

Το 52-47 του τρίτου δεκαλέπτου προμήνυε ένα ντέρμπι μέχρι τέλους, ωστόσο η ομάδα μας έπαιξε εξαιρετικό μπάσκετ στα τελευταία λεπτά και δεχόμενη μόλις 13 πόντους, κατάφερε να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα που τη φέρνει σε πενταπλή(!) ισοβαθμία στη δεύτερη θέση

Πρώτος σκόρερ των Αετών ήταν ο Κόκκινος, που έφτασε τους 19 πόντους και τον ακολούθησαν οι Σαχμπατιάν με 14 και Δαχρετζής με 12.

Επόμενο παιχνίδι, την Κυριακή 25/2 και ώρα 17.00 ξανά στο ΔΑΚ «Βικέλας» με το Άργος Ορεστικό.

Τα δεκάλεπτα: 19-11, 33-31, 52-47, 73-60

Αετοί Βέροιας (Αλμπάνης): Δαχρετζής 12, Μπρουκς 9(1), Σαχμπατιάν 14, Κόκκινος 19(2), Παπαδόπουλος 10(1), Νικάι, Ιωσηφίδης 3(1), Μητακίδης, Γάτσος 6(2), Κούντας, Σαζακλίδης.

Αλμυρός (Ζαρονικόλας): Κοντοστάθης 14(4), Πολίτης 16(4), Παπούλιας 10, Αργύρης 2, Λάππας 7(1), Μυλωνάς, Βαλαμούτης, Πελεκούδας 8, Μαμούρας 3, Τάσος.

Τα αποτελέσματα της 16ης αγωνιστικής

Πιερικός Αρχέλαος – ΓΑΣ Μελίκη  20-0 α.α.
Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη – ΑΕΛ  77-54
Καστοριά – Ολυμπιακός Βόλου  73-64
Τιτάνες Παλαμά – ΑΟ Τρίκαλα  71-63
Αετοί Βέροιας – ΓΣ Αλμυρού  73-60
Άργος Ορεστικό – ΚούΠα Κιλκίς  71-45

*Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους βρέθηκαν απόψε στο ΔΑΚ «Βικέλας», στηρίζοντας την πρωτοβουλία της διοίκησης για τον φιλανθρωπικό σκοπό! Να ζητήσουμε συγνώμη για τη μη τηλεοπτική κάλυψη του αγώνα, αλλά δεν μπορέσαμε να προσπεράσουμε τα τεχνικά θέματα που προέκυψαν!