Με τον καλύτερο τρόπο έριξε την αυλαία των αγωνιστικών της υποχρεώσεων για το 2023 η ομάδα μας!

Παίζοντας άμυνα για…σεμινάριο, το δυνατό τους «όπλο» όπως έχει αποδειχτεί φέτος, οι Αετοί επικράτησαν με 60-51 της δεύτερης στη βαθμολογία Καστοριάς και θα κάνουν Χριστούγεννα με την καλύτερη ψυχολογία.

Άλλωστε, το διάστημα της διακοπής για τις εορτές, θα είναι μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον νέο μας προπονητή, Θεόδωρο Αλμπάνη να δουλέψει με τους παίκτες του και να τους προετοιμάσει κατάλληλα για τις επόμενες αγωνιστικές υποχρεώσεις, στην αρχή της νέας χρονιάς.

Το πιο σημαντικό στοιχείο της αποψινής αναμέτρησης ήταν ότι υποχρεώσαμε την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος σε μόλις 51 πόντους ενεργητικό. Μάλιστα, στο δεύτερο δεκάλεπτο, δεχτήκαμε μόλις 10, κι αν είχαμε καλύτερες επιλογές στην επίθεση, η διαφορά θα ήταν σαφώς μεγαλύτερη.

Με δεδομένη όμως την πίεση που ένιωθαν οι παίκτες από τα αρνητικά αποτελέσματα αλλά και την ενδόμυχη θέληση να αποδείξουν πράγματα στον νέο τους προπονητή, τα έδωσαν όλα και φτάσαμε σε μια πολύ σημαντική νίκη.

Το ματς είχε όλα τα χαρακτηριστικά του ντέρμπι και στο πρώτο ημίχρονο το προβάδισμα εναλλασσόταν συνεχώς. Με το ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου όμως, αποκτήσαμε μια διαφορά την οποία διατηρήσαμε (39-34) και την αυξήσαμε κατά τι στο τέλος, διατηρώντας την μέχρι την τελευταία κόρνα της γραμματείας.

Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά για την ομολογουμένως μεγάλη τους προσπάθεια αλλά και στον προπονητή, που έστω και σε μικρό διάστημα, λειτούργησε ευεργετικά για τη σημερινή εμφάνιση.

Πρώτος σκόρερ της ομάδας μας ήταν ο Σαχμπατιάν, που έφτασε τους 20 πόντους και τον ακολούθησε ο Κοχλιαρίδης, που συμπλήρωσε άλλους 18.

Επόμενο παιχνίδι των Αετών, την Κυριακή 7 Ιανουαρίου στην Καρδίτσα με τους πρωτοπόρους (αλλά όχι αήττητους πλέον) Τιτάνες Παλαμά.

Τα δεκάλεπτα: 13-12, 20-22, 39-34, 60-51

Αετοί Βέροιας (Αλμπάνης): Δαχρετζής 1, Κοχλιαρίδης 18, Σαχμπατιάν 20, Παπαδόπουλος Ι.Μ. 5(1), Νικάι 5(1), Γιαμπατζίδης 3, Ιωσηφίδης 6(2), Μητακίδης 2, Σαζακλίδης

Καστοριά (Καραταγλίδης): Μπέγος 7(1), Τερσενίδης 9(1), Δατσιάδης 20(4), Χότζα 10, Παγανάς 3, Κορομπίλιας 1, Παντελίδης, Μονοβασίλης 1, Πιπερόπουλος.

Τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής

ΓΑΣ Μελίκη – ΑΟ Τρίκαλα  47-89
ΑΕΛ – Ολυμπιακός Βόλου  71-79
ΓΣ Αλμυρού – Πιερικός Αρχέλαος  82-76
ΚούΠα Κιλκίς – Τιτάνες Παλαμά  87-76
Αετοί Βέροιας – Καστοριά  60-51
Άργος Ορεστικό – Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη  60-73

Η βαθμολογία