Μετά από ένα συγκλονιστικό ματς σε εξέλιξη, η ομάδα μας φανέρωσε τις μεγάλες δυνατότητες που πηγάζουν από την ποιότητα του φετινού ρόστερ!

Κόντρα σε έναν εξαιρετικό ΓΑΣ Μελίκη, που είχε το προβάδισμα στο σκορ για 32 περίπου λεπτά, οι Αετοί κατάφεραν να γυρίσουν την εις βάρος τους κατάσταση και να πάρουν ένα ακόμη ροζ φύλλο στο πρωτάθλημα, το τρίτο σε ισάριθμα ματς από το ξεκίνημα της σεζόν.

Το παιχνίδι είχε πάθος και ένταση καθ όλη τη διάρκεια του, απόρροια ενός τοπικού ντέρμπι, ανάμεσα σε δύο σπουδαίες ομάδες.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυνατά, επέβαλαν τον ρυθμό τους, χωρίς όμως να πάρουν σημαντική διαφορά, η οποία «έκλεισε» στο +4. Στο δεύτερο δεκάλεπτο όμως, η ομάδα του Δάνη Ασλανίδη ανέβασε στροφές, «μπλόκαρε» τα ατού της ομάδας μας, με αποτέλεσμα η διαφορά να φτάσει σε διψήφιο αριθμό (+12), με τη λήξη του ημιχρόνου.

Το «γεμάτο» όμως φετινό ρόστερ των Αετών έδωσε τη δυνατότητα στον κόουτς Οκλαλιώτη να διαφοροποιήσει τα πλάνα του, έχοντας περισσότερες επιλογές στη συνέχεια και να δούμε ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι.

Οι «ασπρόμαυροι» βελτίωσαν σημαντικά την άμυνα τους, άρχισαν σταδιακά να βρίσκουν καλύτερες επιθετικές λύσεις, «ψαλιδίζοντας» τη διαφορά στο -2 του τρίτου δεκαλέπτου.

Η τελική ευθεία του ματς έμελε να χαραχτεί με καλύτερους…οιωνούς για τους φιλοξενούμενους, που με εξαιρετική άμυνα (δέχτηκαν μόλις 12 πόντους στο τελευταίο δεκάλεπτο), σε συνάρτηση με την τρομερή ευστοχία στο διάστημα αυτό, έγειρε την πλάστιγγα προς την ομάδα μας, που πήρε στο τέλος τη νίκη σε μια από τις πιο δύσκολες έδρες του πρωταθλήματος.

Συγχαρητήρια στον προπονητή και τους παίκτες μας για την εξαιρετική τους παρουσία, συγχαρητήρια και στον αντίπαλο για την αγωνιστική τους εικόνα (και) στο σημερινό ματς.

Πρώτος σκόρερ της ομάδας μας ήταν ο Κώστας Κοχλιαρίδης, που έφτασε τους 23 πόντους και τον ακολούθησαν οι Αντώνης Δαχρετζής με 22 και Χάρης Σαχμπατιάν που πέτυχε 19.

Επόμενο παιχνίδι για τους Αετούς, την Κυριακή 12/11 και ώρα 17.00 στο ΔΑΚ «Βικέλας» με αντίπαλο την ΚούΠα Κιλκίς.

Τα δεκάλεπτα : 21-17, 49-37, 68-66, 80-90

ΓΑΣ Μελίκη (Ασλανίδης) : Βογιατζής 20(5), Πλεξίδας 17(2), Στακτάρης 9(2), Βουρτζούμης 24(6), Παγώνης 8, Μαρμαρίδης, Καρκάρας, Μούμογλου 2, Ματράκας

Αετοί Βέροιας (Οκλαλιώτης) : Δαχρετζής 22(5), Κοχλιαρίδης 23(3), Σαχμπατιάν 19, Παπαδόπουλος Ι.Μ. 9(1), Νικάι 7(1), Γιαμπατζίδης 6(1), Ιωσηφίδης 2, Μητακίδης, Γάτσος, Γκανάς, Πάππου, Σαζακλίδης 2

Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής

ΓΑΣ Μελίκη – Αετοί Βέροιας  80-90
ΑΕΛ – Άργος Ορεστικό  57-54
Ολυμπιακός Βόλου – Πιερικός Αρχέλαος  54-59
ΑΟ Τρίκαλα – Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη  85-68
Τιτάνες Παλαμά – Καστοριά  81-78
ΓΣ Αλμυρού – ΚούΠα Κιλκίς  71-60