Μπορεί ο Ολυμπιακός Βόλου να βρέθηκε να προηγείται ακόμη και με διψήφια διαφορά, η ομάδα μας όμως ήταν αυτή που έφυγε νικήτρια από το ΕΑΚ Βόλου, χάρη σε ένα εκπληκτικό δεύτερο ημίχρονο!

Οι «ασπρόμαυροι» ξεκίνησαν νωθρά αλλά στο τέλος έδειξαν αξιοσημείωτη προσήλωση και με εξαιρετική άμυνα, πέρασαν νικηφόρα από μια δύσκολη έδρα, κόντρα σε έναν ποιοτικό αντίπαλο.

Είναι χαρακτηριστικό πως οι Αετοί είχαν 11 εύστοχα τρίποντα, οκτώ εκ των οποίων πέτυχαν οι Αντώνης Δαχρετζής και Κώστας Κοχλιαρίδης, δείχνοντας από νωρίς τις μεγάλες τους δυνατότητες. Σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Χάρης Σαχμπατιάν, που πέτυχε καθοριστικά καλάθια, ειδικά στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου.

Από τους γηπεδούχους, οι Λογοδότης και Νιδριώτης ήταν οι κορυφαίου, όμως στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα μας βρήκε τις λύσεις για να τους αντιμετωπίσει.

Το φιλμ του αγώνα (με στοιχεία από το MagnesiaNews)

Πιο άστοχοι ήταν οι φιλοξενούμενοι στα πρώτα λεπτά, με τον Ολυμπιακό Βόλου να παίρνει τα ριμπάουντ και να προσπαθεί να χτίσει μία διαφορά υπέρ του, κάτι που μέχρι ένα σημείο τα κατάφερε. Έτσι, έφτασε να προηγείται με δέκα πόντους (18-8), 3 λεπτά πριν την ολοκλήρωση της περιόδου, αλλά στη συνέχεια οι Αετοί «έτρεξαν» ένα σερί 7-0, για να μειώσουν σε 18-15, 1’28’’ πριν την ανάπαυλα του δεκαλέπτου. Τελικά, στη διαδικασία των βολών που ακολούθησε, με τις δύο ομάδες να έχουν συμπληρώσει φάουλ, ο Ολυμπιακός Βόλου κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα με 22-17.

Στη δεύτερη περίοδο, οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν πολύ καλά σε ό,τι αφορά το κομμάτι των ριμπάουντ, τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά, έχοντας την ευκαιρία και για δεύτερες και τρίτες επιθέσεις, και αν ήταν πιο προσεκτικοί θα μπορούσαν να πάρουν και περισσότερους πόντους. Ωστόσο, κατάφεραν με τον Παναγιώτη Λογοδότη και ένα καλάθι του Δελεντζέ να φτάσουν στο +10 (29-19), έξι λεπτά πριν το ημίχρονο, κάνοντας όμως αβίαστα λάθη στην επίθεση.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, ο Κοχλιαρίδης με έξι συνεχόμενους πόντους να μειώσει και πάλι το σκορ σε 29-25, με τον Ολυμπιακό Βόλου να προσπαθεί στη συνέχεια να κρατήσει αυτήν τη διαφορά των 4-5 πόντων, με πολλά άστοχα σουτ εκατέρωθεν. Το καλάθι του Σπανόπουλου και η μία βολή του Παναγιώτη Λογοδότη έκαναν το σκορ 36-28, 1’37’’ πριν το ημίχρονο, για να φτάσουν οι γηπεδούχοι στο +11 (39-28), με μία ακόμη βολή του Λογοδότη και ένα καλάθι του Κρίπτσι. Ωστόσο, με τους Δαχρετζή και Κοχλιαρίδη, οι Αετοί μείωσαν σε 39-31, που ήταν και το σκορ στο ημίχρονο.

Oι Αετοί έκαναν το ξέσπασμά τους στην αρχή του τρίτου δεκαλέπτου, με τον Σαχμπατιάν να πετυχαίνει 7 πόντους, για να έρθει στη συνέχεια και το τρίποντο του Νικάι που έδωσε «αέρα» τεσσάρων πόντων (39-43) στους φιλοξενούμενους, παίρνοντας το προβάδισμα μετά από αρκετή ώρα. Ο Σαχμπατιάν συνέχισε να κάνει ζημιά στους «ερυθρόλευκους», με τους Λογοδότη και Σπανόπουλο να δίνουν κάποιες ανάσες, μειώνοντας σε 45-47, προτού απαντήσει με τρίποντο ο Δαχρετζής (45-50, 5’04’’ πριν την ολοκλήρωση του τρίτου δεκαλέπτου).

Με καλάθι και φάουλ του Παπαδόπουλου, και με μία βολή του Δαχρετζή οι Αετοί ξέφυγαν 48-54, 3’55’’ πριν την ολοκλήρωση της περιόδου, ενώ ο ίδιος παίκτης με νέα εύστοχη βολή και τρίποντο έδωσε προβάδισμα 9 πόντων στην ομάδα του. Στη συνέχεια το τρίποντο του Γιαμπατζίδη άνοιξε την ψαλίδα στο +12 για τους φιλοξενούμενους (49-61), με τον Ολυμπιακό Βόλου να μην έχει καθαρό μυαλό, ούτε σε άμυνα ούτε σε επίθεση, χάρη και στην…ορμή από πλευράς «ασπρόμαυρων».

Με τρίποντο του Ιωσηφίδη οι Αετοί έφτασαν στο +15 (50-65), με τους Κρίπτσι και Νιδριώτη να μειώνουν στους 10 στη συνέχεια για τον Ολυμπιακό Βόλου, αλλά το τρίποντο του Κοχλιαρίδη κράτησε τη διαφορά για τους φιλοξενούμενους (55-68 στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου).

Ο χορός των τριπόντων συνεχίστηκε για τους Αετούς και με την έναρξη της τελευταίας περιόδου με εύστοχο σουτ του Δαχρετζή.

Ο Νιδριώτης στο τέλος ήταν συγκινητικός, κλέβοντας την μπάλα, κερδίζοντας φάουλ και πετυχαίνοντας και τρίποντο, για να φτάσει τη διαφορά στους πέντε πόντους (78-83), αλλά ο χρόνος εξαντλήθηκε, με αποτέλεσμα να κλείσει το παιχνίδι με σκορ 80-85.

Πρώτος σκόρερ της ομάδας μας ήταν ο Αντώνης Δαχρετζής, που έφτασε τους 25 με 5 τρίποντα και τον ακολούθησαν οι Κώστας Κοχλιαρίδης, που πέτυχε 19 και ο Χάρης Σαχμπατιάν, που πρόσθεσε άλλους 17.

Επόμενο παιχνίδι των Αετών, την Κυριακή 29/10 και ώρα 17.00 στο ΔΑΚ «Βικέλας» με αντίπαλο την ΑΕΛ.

Τα δεκάλεπτα: 22-17, 39-31, 55-68, 80-85

Ολυμπιακός Βόλου (Κοσμάτος): Νυδριώτης 19 (1), Τσιάλτας, Δελεντζές 5, Στεφόπουλος 7, Μαλακόπουλος 9 (1), Λογοδότης Π. 18 (2), Λογοδότης Μ., Σιάνος 2, Κρίπτσι 13 (1), Σπανόπουλος 6, Μπουντούρης

Αετοί Βέροιας (Οκλαλιώτης): Μητακίδης, Νικάι 5 (1), Γάτσος, Γκανάς, Παπαδόπουλος Γ. του Μ. 5, Κοχλιαρίδης 19 (3), Γιαμπατζίδης 7 (1), Δαχρέτζης 25 (5), Ιωσηφίδης 5 (1), Πάππου, Σαχμπατιάν 17, Σαζακλίδης 2.

Τα αποτελέσματα της πρεμιέρας

ΓΑΣ Μελίκη – ΓΣ Αλμυρού  80-78
ΑΕΛ – ΚούΠα Κιλκίς  75-72
Ολυμπιακός Βόλου – Αετοί Βέροιας  80-85
ΑΟ Τρίκαλα – Άργος Ορεστικό  70-47
Καστοριά – Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη  71-55
Τιτάνες Παλαμά – Πιερικός Αρχέλαος ΑΝΑΒΟΛΗ

Επόμενη αγωνιστική (2η, 29/10)

ΚούΠα Κιλκίς – ΓΑΣ Μελίκη
Αετοί Βέροιας – ΑΕΛ
Άργος Ορεστικό – Ολυμπιακός Βόλου
Πιερικός Αρχέλαος – ΑΟ Τρίκαλα
Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη – Τιτάνες Παλαμά
ΓΣ Αλμυρού – Καστοριά