Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας (28/8) στο «Άρωμα Πόλης» η Media Day των Αετών Βέροιας.

Η πρόθεση ήταν να υπάρξει μια αναλυτική ενημέρωση για τον σχεδιασμό ενόψει του πρωταθλήματος της Γ Εθνικής αλλά και να παρουσιαστεί το πλάνο της Ακαδημίας, που μετράει πάνω από 100 αθλητές.

Δυστυχώς, το παρών έδωσε μόνο το sportsup.gr και ο αρχισυντάκτης του, Αργύρης Τσιγγενόπουλος ενώ την τελευταία στιγμή ενημέρωσε πως δεν θα μπορέσει δεν κατάφερε να βρεθεί μαζί μας το GnomiNews και ο Μανώλης Πεχλιβανίδης, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.

Φαίνεται πως τα τοπικά μέσα έχουν κάνει τις επιλογές τους, όπως κάναμε και εμείς μετά από τη χθεσινή εικόνα που αντικρίσαμε…

Στο πάνελ βρέθηκαν ο πρόεδρος της ομάδας, Σίμος Γαβριηλίδης, ο αντιπρόεδρος Αντώνης Φωτιάδης, ο κόουτς του ανδρικού τμήματος, Ανδρέας Οκλαλιώτης, οι αθλητές Βασίλης Γκανάς και Αντώνης Δαχρετζής (ο δεύτερος θα ανήκει από φέτος στο τεχνικό team των τμημάτων υποδομής) αλλά και οι προπονητές της Ακαδημίας μας, Μάκης Ιωσηφίδης και Κωστής Γαβριηλίδης.

Ο πρόεδρος Σίμος Γαβριηλίδης αναφέρθηκε στην τεράστια προσπάθεια που γίνεται για να παραμείνουν οι Αετοί Βέροιας σε υψηλό αγωνιστικό επίπεδο, να προσελκύσουν αθλητές αλλά και να δώσουν την ευκαιρία στα παιδιά να αθλούνται σε ιδανικές συνθήκες.

Δεν παρέλειψε βεβαίως να αφήσει αιχμές για την ελάχιστη έως μηδαμινή στήριξη από την πλευρά της πολιτείας, και ενώ την ίδια ώρα, γειτονικές περιφέρειες προβλέπουν (βάσει νόμου) κονδύλια για τη στήριξη των αθλητικών σωματείων.

Όσον αφορά τους στόχους, μίλησε για τετράδα στο νέο πρωτάθλημα της Γ Εθνικής, σε έναν όμιλο που θα είναι άκρως ανταγωνιστικός, με σημαντικές παρουσίες συλλόγων με πολυετή παρουσία στις εθνικές κατηγορίες.

Ο αντιπρόεδρος Αντώνης Φωτιάδης (ο οποίος σπάνια βγαίνει μπροστά στις κάμερες), μίλησε για τον στόχο να διατηρηθεί η ομάδα σε υψηλό επίπεδο και πως η διοίκηση θα κάνει ότι περνάει από το χέρι της να το πετύχει. Αναφέρθηκε στις ίδιες δυνάμεις για να επιτευχθεί ο στόχος, αφήνοντας επίσης αιχμές για την ελάχιστη στήριξη των τοπικών φορέων.

Ο Ανδρέας Οκλαλιώτης μίλησε για την πίστη και την αφοσίωση που χαρακτηρίζουν άπαντες στην οικογένεια των Αετών Βέροιας, αλλά και τη συγκρότηση του ρόστερ, που έχει διαμορφωθεί σε μεγάλο ποσοστό. Θέλησε επίσης να δώσει το στίγμα του για τη νέα σεζόν, μιλώντας για την ανάγκη προσήλωσης, ξεκινώντας από τις πρώτες προπονήσεις της προετοιμασίας, που ήδη λαμβάνουν χώρα.

Ο Βασίλης Γκανάς αναφέρθηκε στην εμπειρία που πηγάζει από τις προηγούμενες θητείες της ομάδας στη Γ Εθνική, ωστόσο φέτος είναι μια διαφορετική χρονιά, καθώς η διοίκηση έχει ήδη μεριμνήσει (ένεκα και της εμπειρίας) να κινηθεί γρήγορα ώστε να διαμορφωθεί ένα ποιοτικό ρόστερ.

Ο Αντώνης Δαχρετζής, που εντάχθηκε φέτος στην ομάδα, αφού ευχαρίστησε τον πρόεδρο και τη διοίκηση για την εμπιστοσύνη που του έδειξαν, τόνισε για τα σημαντικά βήματα προόδου που έχουν κάνει οι Αετοί Βέροιας στο ελληνικό μπάσκετ, τα οποία και διαπίστωσε ο ίδιος με τον ερχομό του.

Ο Κωστής Γαβριηλίδης έκανε μια σύντομη αναδρομή για το πως ξεκίνησε η Ακαδημία το 2017 και πως έφτασε να μετρά 100 και πλέον αθλητές, δείγμα της σπουδαίας δουλειάς που γίνεται, όχι μόνο για καλούς αθλητές αλλά και στον βασικό στόχο διαμόρφωσης χαρακτήρων και αθλητικής παιδείας.

Τέλος, ο Μάκης Ιωσηφίδης παρουσιάστηκε…αναποφάσιστος για το αν θα κρεμάσει τα παπούτσια του ή θα αγωνιστεί για ακόμη έναν χρόνο, τονίζοντας πάντως πως το «λέει η καρδιά του». Ωστόσο, βαρύτητα θα δοθεί από τον ίδιο στα τμήματα υποδομής που έχει αναλάβει και τα οποία θα προετοιμαστούν φέτος για συμμετοχές στα αντίστοιχα πρωταθλήματα.

*Θα ακολουθήσει οπτικοακουστικό υλικό της Media Day