Σε ένα παιχνίδι που προκάλεσε…καρδιακές αρρυθμίες στους φιλάθλους στο ΔΑΚ «Βικέλας», οι Αετοί Βέροιας νίκησαν τον Βατανιακό και προκρίθηκαν στους τελικούς της ΕΚΑΣΚΕΜ.

Η εμφάνιση των «ασπρόμαυρων» δεν θύμισε σε τίποτα τον πρώτο αγώνα πριν μια εβδομάδα, ωστόσο ακόμη και στη μέτρια τους μέρα, βρήκαν τον τρόπο να φτάσουν στη νίκη-πρόκριση.

Μάλιστα, είναι η 10η συνεχόμενη σε Β Φάση και play off!

Χαρακτηριστικό της ισορροπίας στο σημερινό ματς, ήταν το πρώτο δεκάλεπτο, στο οποίο οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ (16-16).

Στο δεύτερο, οι Αετοί ανέβασαν την απόδοση τους και με περισσότερες επιθετικές λύσεις, πήραν βραχεία κεφαλή στο προβάδισμα (35-30).

Το τρίτο δεκάλεπτο όμως ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τον Βατανιακό, που βελτίωσε στο έπακρο την άμυνα του και έφτασε να προηγηθεί με 46-39, τρία λεπτά πριν το τέλος της περιόδου.

Αυτή η εξέλιξη μάλλον αφύπνισε τους γηπεδούχους, που πάτησαν…γκάζι στη συνέχεια, προσπέρασαν στο σκορ και πριν ολοκληρωθεί το τρίτο δεκάλεπτο, πέρασαν ξανά μπροστά  στο σκορ (51-47).

Ένα επιμέρους 6-2 από την πλευρά των Αετών, διαμόρφωσε στο 57-49 στο ξεκίνημα του τελευταίο δεκαλέπτου, όμως οι φιλοξενούμενο δεν κατέθεσαν τα…όπλα και ένα λεπτό πριν τη λήξη του αγώνα, μείωσαν στον πόντο (61-60).

Στον εναπομείναντα χρόνο, η ομάδα της Κατερίνης απώλεσε δύο ευκαιρίες να πάρει τη νίκη, με τους Αετούς Βέροιας να πανηγυρίζουν τελικά το ροζ φύλλο αγώνα.

Πρώτος σκόρερ των Αετών Βέροιας ήταν ο Μάκης Ιωσηφίδης, που έφτασε τους 17 πόντους και τον ακολούθησαν οι Σωκράτης Χατζηχαρίσης με 14 και Δημήτρης Γιαμπατζίδης, που έφτασε τους 10.

Τα δεκάλεπτα: 16-16, 35-30, 51-47, 61-60.

Αετοί Βέροιας (Οκλαλιώτης) : Γκανάς 8, Χατζηχαρίσης 14, Γιαμπατζίδης 10, Παπαδόπουλος Ι.Μ. 5, Λέφας 7, Πετρόπουλος, Ιωσηφίδης Κ., Ιωσηφίδης Μ. 17(2)

Βατανιακός (Χοτοκουρίδης) : Βαρβούτης 19(1), Ταρενίδης 2, Λάλλας, Πόσιος 5, Κοτσίμπελη 7(2), Τζήμας, Βαρδακώστας 4, Μπίσμπας 23(2)

*Να ευχαριστήσουμε θερμά τον κόσμο που (και) σήμερα έδωσε το παρών και στήριξε την προσπάθεια των παικτών. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τους τελικούς!