Ως σύλλογος που ανήκει στον χώρο του πολιτισμού (παρακλάδι ο αθλητισμός γαρ) λατρεύουμε το θέατρο.

Του παραλόγου όμως το απεχθανόμαστε.

Κι αυτό ζήσαμε σήμερα στο ΔΑΚ «Βικέλας».

Δύο ερασιτεχνικές ομάδες (επαναλαμβάνουμε ερασιτεχνικές, γιατί στο παρελθόν μας έχουν αποκαλέσει «επαγγελματίες») έδωσαν ραντεβού στο Μακροχώρι, σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε επίσημα και κοινοποιήθηκε στις ομάδες.

Οι άνθρωποι του Βατανιακού ταξίδεψαν από την Κατερίνη ξοδεύοντας χρήμα και χρόνο. Εμείς επίσης, καθώς αθλητές μας μεταβαίνουν στη Βέροια από Θεσσαλονίκη και Έδεσσα.

Εντάξει, αν το ματς διεξαγόταν κανονικά, ο χρόνος θα ήταν προϋπολογισμένος, γιατί ακολουθείται ένα πρόγραμμα.

Έλα όμως που ένας από τους δύο διαιτητές δεν εμφανίστηκε (κατά το πρόγραμμα). Ο ίδιος δήλωσε κώλυμα από τη Δευτέρα, αλλά ο έχων το πρόσταγμα των ορισμών, δεν τον αντικατέστησε.

Και εμείς απομείναμε να κοιτάμε αποσβολωμένοι το θέαμα, της παρουσίας δηλαδή ενός διαιτητή, ως σε αγώνα παιδικού πρωταθλήματος.

Τι κι αν σπάσαμε τα τηλέφωνα να εντοπίσουμε το πρόβλημα (και να το λύσουμε). Μάταια, όμως. Ουδεμία απάντηση.

Θα μας ρωτήσετε ευλόγως : Δεν υπήρχε αντικαταστάτης σε τέτοια περίπτωση; Φυσικά και υπήρχε, αλλά από μία Επιτροπή Διαιτησίας της Ελβετίας. Ή της Μοζαμβίκης ίσως.

Σε μας όχι.

Να ζητήσουμε συγνώμη από τους γονείς και τα παιδιά της Ακαδημίας που έφυγαν άπραγοι (εργάσιμη μέρα μάλιστα), σε ένα ματς που το θεωρήσαμε ιδανική ευκαιρία να το παρακολουθήσουν…

Με το πέρας της ανακοίνωσης, τα κινητά μας θα κλείσουν. Όπως των υπευθύνων. Μη μας ψάξετε για να κατεβάσουμε την ανακοίνωση, όπως στο παρελθόν. Η κλήση μας θα προωθείται…

Αυτά.

Καλά κρασιά…