Στη χειρότερη ίσως εμφάνιση της φετινής σεζόν, έχοντας ωστόσο και σημαντικές απουσίες, οι Αετοί Βέροιας ηττήθηκαν στην Κατερίνη από τον Βατανιακό, μία αγωνιστική πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας.

Με το αποτέλεσμα αυτό, η ομάδα της Ημαθίας θέλει μόνο τη νίκη την τελευταία αγωνιστική κόντρα στον Ζαφειράκη Νάουσας, όμως και πάλι θα βγουν…κομπιουτεράκια για την κατάκτηση της 1ης θέσης.

Κι αυτό γιατί ο Βατανιακός αγωνίζεται με τους ουραγούς Πάνθηρες και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα ισοβαθμήσουν με τους Αετούς, κάτι που μπορεί να πράξει και ο Ζαφειράκης που έχει τρία ματς λιγότερα!

Όσον αφορά το ματς του Σαββάτου, οι «ασπρόμαυροι» δικαιολόγησαν τη βαθμολογική τους θέση μόνο στο πρώτο τετράλεπτο περίπου, κατά το οποίο προηγήθηκαν στο σκορ και έκτοτε έχασαν τελείως την επαφή.

Σε ένα παιχνίδι που ξεκίνησε με σημαντική καθυστέρηση, ο Βατανιακός ήταν σαφώς πιο εύστοχος σε σχέση με τους Αετούς, έπαιξε καλή άμυνα, αναγκάζοντας τους φιλοξενούμενους σε πολλά άστοχα σουτ.

Χαρακτηριστικό είναι πως η ομάδα του Ανδρέα Οκλαλιώτη πέτυχε μόλις 8 πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο, όσους και ο Βατανιακός στο τελευταίο, όμως δεν υπήρχε ο χρόνος για να γίνει η ανατροπή.

Πρώτος σκόρερ των Αετών ήταν ο Γιάννης Λέφας, που έφτασε τους 16 πόντους και τον ακολούθησαν οι Γιάννης Παπαδόπουλος του Μ. με 14 και Δημήτρης Γιαμπατζίδης με 12.

Επόμενο παιχνίδι για τους Αετούς, το τελευταίο της κανονικής περιόδου, το Σάββατο 19/2 στο ΔΑΚ «Βικέλας» με τον Ζαφειράκη Νάουσας.

Τα δεκάλεπτα : 26-14, 44-32, 66-40, 74-60

Βατανιακός (Χοτοκουρίδης) : Μαρμαρίδης 17 (1), Καραμέλιος, Βαρβούτης 9, Ταρενίδης, Λάλλας 5 (1), Πόσιος 5, Κοτσίμπελης 2, Βαρδακώστας 10, Ακερμανίδης 4, Τσακιρίδης Ι., Μπίσμπας 22 (3)

Αετοί Βέροιας (Οκλαλιώτης) : Ξυλουργίδης, Κολέτσας, Γαβριηλίδης Α., Γιαμπατζίδης 12, Παπαδόπουλος Ι.Μ. 14 (2), Σιδηρόπουλος 2, Λέφας 16, Πάππου 3, Πετρόπουλος, Ιωσηφίδης Κ. 6, Ιωσηφίδης Μ. 7

Τα αποτελέσματα της 17ης αγωνιστικής

Βατανιακός – Αετοί Βέροιας  74-60
ΓΑΣ Αλεξάνδρεια – ΓΑΣΠ Πάνθηρες  47-44
Ζαφειράκης Νάουσας – Αιγινιακός ΑΝΑΒΟΛΗ
ΑΟΚ Βέροιας – ΓΑΣ Βαφύρας  65-47
ΑΚΕ Πιερίας – ΑΓΕ Πιερίας  79-75