Μετά από το σημερινό παιχνίδι στη Φλώρινα, η διοίκηση των Αετών Βέροιας το σκέφτεται πλέον σοβαρά να ζητήσει να γίνουν όλα τα υπόλοιπα ματς εκτός έδρας…

Με διάθεση βεβαίως να δώσουμε έμφαση χρησιμοποιώντας το χιούμορ, αυτό που συμβαίνει φέτος με τους «ασπρόμαυρους» είναι πραγματικά αξιοπερίεργο.

Και ενώ όλα τα προηγούμενα χρόνια, η έδρα ήταν αυτή που ήταν το «όπλο» των Αετών, η εικόνα φέτος είναι τελείως διαφορετική καθώς από τις επτά συνολικά νίκες στον 5ο όμιλο, οι πέντε είναι εκτός έδρας!

Το επίσης αξιοσημείωτο με τη σημερινή επικράτηση είναι πως ήρθε κόντρα σε μια από τις τρεις πιο ισχυρές ομάδες του ομίλου και μάλιστα στην έδρα της. Εκεί όπου ο Αριστοτέλης είχε μέχρι σήμερα 6 νίκες και μόλις μία ήττα.

Η ομάδα της Ημαθίας πείσμωσε μετά την εντός έδρας ήττα από τον ΦΟ Αριδαίας και πήρε ένα πολύ σημαντικό ροζ φύλλο αγώνα, που τη φέρνει ακόμη πιο κοντά στον στόχο της.

Καθ όλη τη διάρκεια του ματς, οι Αετοί ήλεγχαν τον ρυθμό και δεν άφησαν τους γηπεδούχους να επιβάλλουν το παιχνίδι τους, αυτό που τους έχει φέρει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Παίζοντας εξαιρετική άμυνα, οι φιλοξενούμενοι υποχρέωσαν τον αντίπαλο στους 69 πόντους και μάλιστα στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι γηπεδούχοι πέτυχαν μόλις 12.

Πρώτος σκόρερ αλλά και κορυφαίος του αγώνα ήταν ο Ευθύμης Τσακαλέρης, που έφτασε τους 31 με ένα τρίποντο και τον ακολούθησε ο Νίκος Λιόλιος, που πέτυχε 12.

Επόμενο παιχνίδι για τους Αετούς, την Κυριακή 27/3 στο ΔΑΚ «Βικέλας» με τον Ικάρους Γιαννιτσών.

Δεκάλεπτα: 14-18, 38-37, 57-58, 69-73

Διαιτητές: Κοϊμτζόγλου, Τσάνταλη

Αριστοτέλης Φλώρινας (Πέτρος Μουρουζίδης): Καραποστόλου 14(3), Τσιόγκας Η. 10, Τσίρμπας 5(1), Ναϊπλής, Κύρτσος, Πεταλωτής 16(2), Τασιούδης 10(1), Κωστούλας 12(2), Ντρίζα Α., Παπαδόπουλος 2, Ματούλας, Ντρίζα Φ.

Αετοί Βέροιας (Ντάνης Τυριακίδης): Λιόλιος 12(2), Γκανάς, Ζαμπάκας, Λαζαρίδης 7(1), Λέφας, Τσακαλέρης 31(1), Μαυρίδης 8(1), Τσιόγκας 8(1), Γαβριηλίδης, Ιωσηφίδης 7.

Τα αποτελέσματα της 15ης αγωνιστικής

Ανατόλια – ΔΕΚΑ  56-77
ΑΟΚ Βέροιας – Γαλάζιοι ΚΟΘ  74-54
Ίκαροι Γιαννιτσών – Ναύαρχος Βότσης  69-95
ΦΟ Αριδαίας – Καστοριά  85-73
Αριστοτέλης Φλώρινας – Αετοί Βέροιας  69-73