Ολοκληρώθηκε η τρίτη αγωνιστική της Γ’ Εθνικής, με το Basketa.gr να παρουσιάζει την καλύτερη πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής για το Βορρά.

Όπως προκύπτει από τη σχετική δημοσίευση, ο Ευθύμης Τσακαλέρης των Αετών Βέροιας φιγουράρει στο Top5 της αγωνιστικής, μαζί με τους Βελισσαρίου (Ανατόλια), Πολίτη (ΓΣ Αλμυρού), Γκαβέζο (ΦΟ Αριδαίας) και Γκαντιά (ΑΟ Τρίκαλα).

Αναλυτικά :

1) Πέτρος Βελισσαρίου (Ανατόλια)

Αν βρει έστω και λίγο ρυθμό, δεν μπορεί… να τον πιάσει κανείς. Η ομάδα του κυριάρχησε κόντρα σε έναν αντίπαλο, ο οποίος έχει εξαρχής δείξει τις διαθέσεις του να κάνει πρωταθλητισμό, και ο ίδιος τον «βομβάρδισε» με 28 πόντους και έξι τρίποντα, δείχνοντας πως αποτελεί έναν από τους πιο αξιόπιστους γκαρντ των εθνικών κατηγοριών. Ο Πέτρος Βελισσαρίου έχει λάμψει σε όλες και είναι βέβαιο, ότι θα το κάνει και φέτος.

2) Μιχάλης Πολίτης (ΓΣ Αλμυρού)

Ακόμη ένας παίκτης, που έχει αφήσει τα δικά του διαπιστευτήρια στις εθνικές κατηγορίες, βγάζοντας… το ψωμί του με το σκοράρισμα. Ο ΓΣ Αλμυρού έκανε την υπέρβαση με την απόκτησή του, σκεπτόμενος ενδεχομένως παιχνίδια, όπως αυτό στην Αγριά, όπου με 28 πόντους και τέσσερα τρίποντα, εξασφάλισε τη διάβαση από μια έδρα, όπου πολλοί θα «σκοντάψουν» ή θα δυσκολευτούν. Καμία έδρα, όμως, δεν είναι ικανή να σταματήσει τον Μιχάλη Πολίτη στην καλή του μέρα.

3) Άρης Γκαβέζος (ΦΟ Αριδαίας)

Όταν είσαι… προϊόν του Μαντουλίδη, είναι δύσκολο να μην εξελιχθείς τελικά σε έναν ποιοτικό παίκτη. Ο νεαρός φόργουορντ δείχνει πιο ώριμος από ποτέ στα 22 του και έτοιμος για το επόμενο μεγάλο «βήμα» στην καριέρα του, ηγούμενος της Αριδαίας και οδηγώντας τη με 25 πόντους και πέντε τρίποντα στην τρομερή ανατροπή στα Γιαννιτσά. Μαζί με τον… έτερο Καππαδόκη, Δημήτρη Καραμπέκη, ο Άρης Γκαβέζος «δένει» εξαιρετικά το σύνολο που έχει δημιουργήσει ο Τάσος Τζιόμαλος.

4) Ευθύμης Τσακαλέρης (Αετοί Βέροιας)

Δεν χρειάζεται να πει κάποιος, ότι η παρουσία του στη Γ’ Εθνική, όπως και άλλων παικτών, είναι μια πολυτέλεια και όποιος σύλλογος τον έχει, αναβαθμίζει σαφώς το επίπεδό του. Ο ίδιος χρειάζεται απλά να βρίσκεται στο παρκέ, ώστε η φροντ λάιν της ομάδας του να είναι ιδιαίτερα απαιτητική και, αυτή την φορά, χρειάστηκε να βάλει λίγο παραπάνω το χεράκι του, με 17 πόντους κι ένα τρίποντο στο τοπικό ντέρμπι της Βέροιας με τον ΑΟΚ. Ο Ευθύμης Τσακαλέρης γνωρίζει άριστα από ιδιαίτερες καταστάσεις και πρόσφερε με την εμπειρία του.

5) Θανάσης Γκαντιάς (ΑΟ Τρίκαλα)

Η ποιότητα δεν φθίνει όσα χρόνια κι αν περάσουν, κάτι που ισχύει ιδιαίτερα για τους ψηλούς, που όσο ωριμάζουν τόσο γίνονται πιο αποτελεσματικοί στο έργο τους. Αυτό ισχύει και με τον 36χρονο σέντερ, ο οποίος «διέλυσε» την άμυνα της Αναγέννησης Λαμίας με 25 πόντους και τρία τρίποντα, σκοράροντας από παντού και καθιστώντας αδύνατο στην αντίπαλη ομάδα να τον αντιμετωπίσει. Τα Τρίκαλα γνώριζαν πολύ καλά το λόγο, που διάλεγαν προ διετίας τον Θανάση Γκαντιά.

Προπονητής: Άκης Τασούδης (Ανατόλια)

Ανέλαβε το εξαιρετικά δύσκολο έργο του να κληρονομήσει το σπουδαίο έργο του Πέτρου Γκαϊτατζή, ο οποίος είχε φτάσει στο σημείο να καθιερώσει το Ανατόλια ως μια δύναμη της Α2, με το σύλλογο όμως να βρίσκεται οικειοθελώς στη Γ’ Εθνική. Η κατάσταση, λοιπόν, είναι ιδιαίτερη για το σύλλογο μετά την απόφαση, που πήρε, αλλά ο ίδιος μοιάζει να τη διαχειρίζεται αρκετά καλά, μετρώντας προς το παρόν 2-1 στον 5ο όμιλο της Γ’ Εθνικής και μια τεράστια νίκη έναντι του φιλόδοξου Αριστοτέλη Φλώρινας. Κάθε τέτοιο αποτέλεσμα αποτελεί παράσημο για τον Άκη Τασούδη, που ίσως βρήκε τη μεγάλη του ευκαιρία, μετά την εμπειρία του στο πλευρό πολλών προπονητών σε ομάδες της Θεσσαλονίκης.