Μια πολύ ηχηρή μεταγραφή, όχι μόνο για τις εντυπώσεις αλλά κυρίως για την ουσία, είναι η πρώτη των Αετών Βέροιας για τη σεζόν 2021/2022.

Με την ευχή η επόμενη χρονιά να διεξαχθεί μέχρι τέλους και όλοι οι αθλητές να έχουν την υγεία τους, οι «ασπρόμαυροι» ξεκινούν την ενίσχυση τους με έναν παίκτη ο οποίος έχει αφήσει τα διαπιστευτήρια του στα παρκέ.

Ο λόγος για τον Νίκο Λιόλιο, τον 30χρονο (17/10/1990) guard που συνέδεσε το όνομα του με τον ΓΑΣ Μελίκης όπου αγωνίστηκε επί μία δεκαετία, γνωρίζοντας περισσότερες χαρές και λιγότερες λύπες.

Με τη γειτονική ομάδα, αγωνίστηκε από το τοπικό πρωτάθλημα μέχρι τη Β Εθνική, όπου κέρδισε την άνοδο το 2020. Τη σεζόν 2019/2020 ήταν ο 2ος σκόρερ στο πρωτάθλημα της Γ Εθνικής με 19 πόντους μ.ο., προερχόμενος από μια ακόμη σπουδαία χρονιά (2018/2019) όπου κατέγραψε 15.1 πόντους μ.ο. και πέτυχε 40 τρίποντα.

Ο Κολινδρινός στην καταγωγή αθλητής, απ όπου ξεκίνησε την καριέρα του σε ηλικία 13 ετών, κατάφερε να ξεχωρίσει από την αρχή και να προσελκύσει μέσα σε έναν χρόνο τα βλέμματα του Πιερικού Αρχέλαου, που τον ενέταξε άμεσα στο δυναμικό του.

Η Πιερία όμως ήταν φανερό πως τον…περιόριζε και άμεσα ήρθε το μεγάλο βήμα και την ένταξη του στα τμήματα υποδομής του ΠΑΟΚ, όπου αγωνίστηκε σε όλα τα επίπεδα φτάνοντας μάλιστα μέχρι το ανδρικό, όπου η τύχη του γύρισε την πλάτη!

Δύο σοβαροί τραυματισμοί τον οδήγησαν στο χειρουργείο, με αποτέλεσμα να χάσει τη μεγάλη ευκαιρία να γίνει μέλος του «δικεφάλου» και ακολούθησε η παρουσία του στον ΓΑΣ Αλεξάνδρειας, παράλληλα με τη στρατιωτική του θητεία.

Την επόμενη χρονιά (20 ετών πλέον) επέστρεψε στην Πιερία για λογαριασμό του Πιερικού Αρχέλαου, όμως η…μοίρα τον οδήγησε ξανά στην Ημαθία και στον ΓΑΣ Μελίκης, με τον οποίο ουσιαστικά αγωνίζεται….μια ζωή!

Για τους Αετούς Βέροιας, η παρουσία του Νίκου Λιόλιου στο ρόστερ μας γεμίζει αισιοδοξία και μας χαροποιεί ιδιαίτερα, καθώς ήταν από τους αθλητές που θέλαμε να τον δούμε με την ασπρόμαυρη φανέλα και (με τους κατάλληλους χειρισμούς της διοίκησης) έγινε πραγματικότητα!

Ο ίδιος είναι ενθουσιασμένος με τη νέα προοπτική στην καριέρα του και τόνισε ιδιαίτερα τον τρόπο προσέγγισης των διοικούντων. «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που γίνομαι μέλος των Αετών Βέροιας. Η ομάδα έχει κάνει σπουδαία βήματα προόδου μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα και την αιτία τη διαπίστωσα εύκολα, γνωρίζοντας από κοντά τους ανθρώπους της διοίκησης. Ο τρόπος προσέγγισης ήταν τέτοιος που μου έδειξαν από τη πρώτη στιγμή πως με ήθελαν στην ομάδα και ειλικρινά δεν το σκέφτηκα ιδιαίτερα για να αποδεχτώ την πρόταση. Να έχουμε την υγεία μας και βεβαίως να μην υπάρξει ποτέ κάτι ανάλογο όπως το περσινό, γιατί μας στέρησε αυτό που αγαπάμε. Καλή δύναμη σε όλους, ραντεβού στα παρκέ!»

*Στη φωτ. κάτω με τον Αντιπρόεδρο των Αετών Βέροιας, Αντώνη Φωτιάδη