Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε το φετινό πρωτάθλημα η ανδρική ομάδα των Αετών Βέροιας.

Η ομάδα του Μάριου Γεωργιάδη επικράτησε με 79-67 των Ικάρων Γιαννιτσών και όπως και πέρσι, ξεκίνησε με το δεξί τις προσπάθειες της στο πρωτάθλημα της Γ Εθνικής.

Χωρίς την παρουσία κόσμου λόγω των μέτρων για τον Covid-19 αλλά με μεγάλη διάθεση ένεκα και της αδημονίας να πατήσουν παρκέ (μη λησμονούμε πως το τελευταίο επίσημο παιχνίδι των δύο ομάδων ήταν στις αρχές Μαρτίου), οι «ασπρόμαυροι» μπήκαν φουριόζοι στην αναμέτρηση, θέλοντας να επιβάλουν τον ρυθμό τους.

Ωστόσο, η ομάδα της Πέλλας παρουσιάστηκε διαβασμένη και έκλεισε καλά τα ατού των γηπεδούχων, με αποτέλεσμα η διαφορά στο σκορ να παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα, τόσο στο πρώτο δεκάλεπτο (21-17) όσο και με το τέλος του πρώτου μέρους (34-34).

Στο τρίτο δεκάλεπτο, οι γηπεδούχοι πρόσεξαν περισσότερο την άμυνα και βρήκαν σωστές επιλογές στην επίθεση, με αποτέλεσμα να πάρουν μια μικρή διαφορά (56-51) την οποία και αύξησαν στη συνέχεια, παίρνοντας ουσιαστικά τα ηνία της αναμέτρησης.

Τα τελευταία λεπτά, η εμπειρία των παικτών του Μάριου Γεωργιάδη, σε συνάρτηση με τους καθοριστικούς πόντους, έγειραν την πλάστιγγα προς τους γηπεδούχους, με αποτέλεσμα να ολοκληρωθεί το ματς με το τελικό 79-66

Πρώτος σκόρερ των Αετών ήταν ο Σωτήρης Μπουρδάνος που πέτυχε 25 πόντους και τον ακολούθησε ο Ευθύμης Τσακαλέρης με 16. Να σημειώσουμε πως για πρώτη φορά ήταν στην αποστολή ο 15χρονος Κωστής Ιωσηφίδης, γιος του αρχηγού της ομάδας, Μάκη Ιωσηφίδη.

Διαιτητές του αγώνα ήταν οι κ.κ. Σελεβός και Τσαρδούλιας από τη Θεσσαλονίκη

Τα δεκάλεπτα : 21-17, 34-34, 56-51, 79-67

Αετοί Βέροιας : Μαστροδημήτρης 10 (2), Μπουρδάνος 25 (3), Ζαμπάκας, Γκανάς 2, Γκοτζαμανίδης 14 (1), Ιωσηφίδης Κ., Γαβριηλίδης, Μαραπίδης 2, Γκίτκος, Ιωσηφίδης Μ. 8 (2), Τσακαλέρης 16, Κόκουρας 2

Ίκαροι Γιαννιτσών : Σαμαράς 20 (4), Αθαναηλίδης 16, Καλογεράτος 16 (2), Σπόντης, Ελευθεριάδης 6, Μπογδάνης 2, Οκλαλιώτης, Πέτσος, Μπάρζου, Παπαδόπουλος, Ακριτίδης 5, Μηντζαρίδης 2