Αντίστροφη μέτρηση για την επανέναρξη της σεζόν στις Ακαδημίες των Αετών Βέροιας και η διοίκηση της ομάδας, σε συνεργασία με τον Υπεύθυνο των τμημάτων υποδομής αλλά και τους προπονητές, προχώρησαν στην έκδοση των ενημερωτικών φυλλαδίων για τη λειτουργία τους.

Δεν πρέπει να αμελούμε πως ο σύλλογος έχει κάνει μεν τον προγραμματισμό (ως όφειλε) αλλά όλα εξαρτώνται από την εξέλιξη με τον Covid-19 και το κατά πόσο θα επιτραπεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες να προχωρήσουμε απρόσκοπτα στη λειτουργία μας.

Ωστόσο και σε κάθε περίπτωση, γονείς και αθλητές θα ενημερωθούν άμεσα!

Να σημειώσουμε πως φέτος εντάσσονται στο τεχνικό team τόσο ο Σωτήρης Μπουρδάνος, ο οποίος εκτός της συμμετοχής του στην ανδρική ομάδα που θα αγωνιστεί στη Γ Εθνική, θα αναλάβει προπονητής και στα μικρά τμήματα όσο και ο Νίκος Κανελλίδης, με ιδιαίτερη εμπειρία στο συγκεκριμένο πόστο.

Αναλυτικά το κείμενο που θα βρείτε στα ενημερωτικά φυλλάδια :

«Οι Αετοί Βέροιας, μετά την αλματώδη εξέλιξη της αντρικής ομάδας, αποφάσισαν να δώσουν μεγάλη έμφαση και στη λειτουργία των Ακαδημιών, οραματιζόμενοι το μέλλον των νέων παιδιών του συλλόγου.

Έτσι, οργανώνουν σε όλα τα επίπεδα τον τρόπο λειτουργίας των τμημάτων Υποδομής και αναβαθμίζουν την ποιότητα της προπόνησης και των υπηρεσιών προς τους νεαρούς αθλητές και αθλήτριες.

Πιο συγκεκριμένα, η συμμετοχή στην Ακαδημία μας περιλαμβάνει προπονήσεις πρωτοποριακού περιεχομένου, φιλικούς αγώνες με άλλες ακαδημίες, παρακολούθηση αγώνων της αντρικής ομάδας και αγώνων Α1 στη Θεσσαλονίκη, παροχή ιματισμού, βελτίωση φυσικής κατάστασης, ενημερωτικά έντυπα με θέμα την παιδική και εφηβική αθλητική διατροφή, συχνή επικοινωνία με τους αθλητές και τους γονείς τους με ενημερωτικά φυλλάδια για τις εκδηλώσεις της ομάδας μας και πολύ παιχνίδι με το αγαπημένο μας άθλημα.

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ είναι ο Μάριος Γεωργιάδης, καθηγητής Φυσικής Αγωγής, (ΑΠΘ) και μεταπτυχιακό στην Επιστήμη της Άσκησης UNIVERSITY OF ILLINOIS at Chicago. Προπονητής στις Εθνικές ομάδες μπάσκετ Γυναικών και Νεανίδων, στο Φίλιππο Βέροιας, στο ΦΟ Αριδαίας, στον ΑΟΚ Βέροιας, στην Έδεσσα και στον Άρη Θεσσαλονίκης (Α1 Γυναικών). Περιφερειακός Προπονητής Κεντρικής Μακεδονίας. Με μεγάλη εμπειρία στις μικρές ηλικίες, αφού από τα χέρια του βγήκαν αθλητές που έπαιξαν στις Εθνικές Ομάδες.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

ΚΑΝΕΛΛΙΔΗΣ ΝΙΝΟΣ: Πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής, ιδιοκτήτης γυμναστηρίου και personal trainer, διακρίθηκε σαν αθλητής παίζοντας σε Κομοτηνή, ΑΟΚ Βέροιας και Κρύα Βρύση. Σαν προπονητής εργάστηκε στο Φίλιππο Βέροιας και στον ΑΟΚ κύρια στις μικρές ηλικίες. Ξεκίνησε το μεταπτυχιακό του στο αθλητικό management.

ΙΩΣΗΦΙΔΗΣ ΜΑΚΗΣ: Αγωνίστηκε με επιτυχία στον ΓΑΣ Μελίκης αλλά και στον Φίλιππο Βέροιας, ενώ εξακολουθεί να αγωνίζεται στους Αετούς Βέροιας. Εκτός από την ικανότητά του να σκοράρει στα αντίπαλα καλάθια, προπονεί με πολύ καλά αποτελέσματα στις ηλικίες 13-15 ετών του συλλόγου, και στα επόμενα δυο χρόνια, αθλητές του θα αγωνίζονται στην αντρική ομάδα.

ΜΠΟΥΡΔΑΝΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ: Αφού έπαιξε μπάσκετ σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Ελλάδας σε ομάδες κύρια Α2 και Β΄ Εθνικής, καθώς και στο εξωτερικό (Γερμανία), επέστρεψε στα πάτρια εδάφη και θα ενισχύσει την ομάδα των Αετών τόσο σαν παίκτης της ανδρικής ομάδας όσο και ως προπονητής μικρών ηλικιών.

ΙΑΤΡΟΥ ΣΑΚΗΣ: Έκανε μεγάλη καριέρα σαν αθλητής παίζοντας πολλά χρόνια σε Β΄ και Γ΄ Εθνική. Τώρα ασχολείται με το πιο τρυφερό κομμάτι ηλικιών του συλλόγου μαθαίνοντας τα βασικά στοιχεία του μπάσκετ στους μικρότερους αθλητές του συλλόγου.

Το επιτελείο των προπονητών συμπληρώνει ο Γιάννης Τζουμάκης διδάκτορας του Πανεπιστημίου Τρικάλων, σαν υπεύθυνος στην εκπόνηση των προγραμμάτων φυσικής κατάστασης σε όλες τις ηλικίες και ο Κωστής Γαβριηλίδης, Πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής και πρώην αθλητής του ΑΟΚ Βέροιας, της Ομόνοιας Λευκωσίας και των Αετών Βέροιας, υπεύθυνος ατομικών προπονήσεων αθλητών».