Διαβάσαμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την ανάρτηση του κ. Κώστα Μακρίδη από την ομάδα του Φαίακα Κέρκυρας, που αναφέρθηκε στη ρήση του Πλάτωνα για το πως θα πρέπει να συμπεριφέρεται ένας ιατρός εν ώρα καθήκοντος.

Θυμίζουμε πως νωρίτερα η ομάδα μας δημοσίευσε την πρόταση της για το πως θα πρέπει να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα της ΕΟΚ και εκφράσαμε την πεποίθηση μας πως το δίκαιο είναι ότι να κερδίσουν την άνοδο όσοι προβλέπονται στην προκήρυξη και να υποβιβαστούν όσοι είχαν υποβιβαστεί μαθηματικά πριν τη διακοπή των πρωταθλημάτων, ώστε τη νέα σεζόν να γίνει μία μίνι αναδιάρθρωση (με περισσότερες ομάδες ανά όμιλο) και να μειωθούν (τουλάχιστον) τα έξοδα των μετακινήσεων.

Να σημειώσουμε πως ουδέποτε υπήρξε μομφή για την ομάδα του Φαίακα (ενός συλλόγου που έχει πολύ περισσότερα χρόνια ιστορίας από μας), για μία ομάδα που αγωνίστηκε με περίσσιο φιλότιμο και με εξαιρετική συμπεριφορά και στα δύο ματς.

Ας θυμηθούμε εδώ την ανακοίνωση που είχαμε εκδώσει μετά το μεταξύ μας παιχνίδι :

Θεωρήσαμε και θεωρούμε δίκαιο πως οι ομάδες που έκαναν τιτάνιο αγώνα φέτος (σε μια εθνική κατηγορία χωρίς έσοδα, χωρίς καμία στήριξη παρά μόνο από χορηγούς(;) ή εισιτήρια(;) και που εντός των αγωνιστικών χώρων συγκέντρωσαν τους βαθμούς που τους διατηρούσαν εντός στόχου), έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν την παραμονή τους στην κατηγορία που στις επόμενες αγωνιστικές (προ πανδημίας) θα διεκδικούσαν.

Επαναλαμβάνουμε σε κάθε τόνο πως ομάδες σαν τον Φαίακα Κέρκυρας έχουν καταθέσει τα διαπιστευτήρια τους στις εθνικές κατηγορίες, ωστόσο ως μελετητές του Φρόυντ θα λέγαμε πως «Το πρώτο προαπαιτούμενο του πολιτισμού είναι η Δικαιοσύνη»