Με το…δεξί ξεκίνησαν τις υποχρεώσεις τους στη Γ Εθνική οι Αετοί Βέροιας.

Μπροστά σε 150 περίπου θεατές, που τίμησαν με την παρουσία τους τη νεοφώτιστη ομάδα, οι «ασπρόμαυροι» έδωσαν σκληρή μάχη για το ροζ φύλλο και στο τέλος τα κατάφεραν.

Έχοντας το προβάδισμα καθ όλη τη διάρκεια του αγώνα και παίζοντας (κατά διαστήματα) πολύ καλό μπάσκετ, η ομάδα της Ημαθίας εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τον παράγοντα έδρα και ξεκίνησε ιδανικά τη φετινή σεζόν στον 3ο όμιλο της Γ Εθνικής.

Με τη νέα ασπρόμαυρη φανέλα που σχολιάστηκε άκρως θετικά από τον φίλαθλο κόσμο και κόντρα σε μια ομάδα που ενισχύθηκε σημαντικά στην περίοδο των μεταγραφών, οι Αετοί έπαιξαν με δύναμη και πάθος, με αποτέλεσμα στο τέλος να δικαιωθούν.

Στο πρώτο δεκάλεπτο, η εικόνα του αγώνα ήταν όπως αναμενόταν, με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ. Στο δεύτερο όμως, οι «ασπρόμαυροι» βρήκαν πιο σωστές λύσεις επιθετικά και προηγήθηκαν των αντιπάλων με οκτώ πόντους διαφορά.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, η ομάδα της Φλώρινας βελτίωσε σημαντικά την άμυνα της και ανάγκασε τους γηπεδούχους σε αρκετά λάθη, ωστόσο το προβάδισμα παρέμεινε σε Βεροιώτικα χέρια και συγκεκριμένα με σκορ 55-52.

Η άμυνα του τελευταίου δεκαλέπτου αλλά και οι συνετές επιθετικές επιλογές, συνετέλεσαν ώστε οι Αετοί να φτάσουν στο τέλος στη νίκη με σκορ 70-62, που είναι και η πρώτη στην ιστορία τους σε εθνική κατηγορία.

Πρώτος σκόρερ των γηπεδούχων ήταν ο Κώστας Μαραπίδης, που έφτασε τους 16 με δύο τρίποντα, ενώ ο Κώστας Κουσιάντζας ακολούθησε στο σκοράρισμα πετυχαίνοντας 15, έχοντας μάλιστα διψήφιο αριθμών ριμπάουντ.

Για τον Αριστοτέλη, πρώτος σκόρερ ήταν ο Τσιάμης με 14 και ακολούθησε ο Σαββίδης με 12.

Επόμενο παιχνίδι των Αετών Βέροιας στις 27/10 με αντίπαλο την Αναγέννηση στην Καρδίτσα, καθώς την ερχόμενη αγωνιστική έχει προγραμματιστεί ρεπό.

Δεκάλεπτα: 15-12, 38-32, 55-52, 70-62

Διαιτητές: Αγραφιώτης Γρ.-Βασιλόπουλος

Αετοί Βέροιας (Τυριακίδης): Τρομπούκης, Αναστασιάδης 4 (1), Σιδηρόπουλος 6 (1), Γιαννουζάκος 5 (1), Κουσιάντζας 15, Σταυρουλάκης 3, Μαραπίδης 16 (2), Αλευρίδης 8, Ιωσηφίδης 7 (1), Γκανάς 6 (2).

Αριστοτέλης Φλώρινας (Χαλκιάς): Τσιώγκας 8 (2), Τσιάμης 14 (3), Παπαγρηγορίου 4, Γκόνος 8 (1), Γκουτζιομήτρος 7 (1), Μαυρίδης 2, Σαββίδης 12 (2), Βίτκας, Παπούλιας 7 (1), Καραδήσογλου.